Zig heeft voor Area een nieuw Woonruimtebemiddelingssysteem en Woningzoekendenportaal gerealiseerd; Ons Huiz. Hiermee zet Area een volgende stap in haar digitale dienstverlening. Op onshuiz.nl is voortaan het volledige woningaanbod van Area te vinden. Woningzoekenden kunnen zich er inschrijven, zoeken én reageren op het aanbod huurwoningen in de regio Uden en Veghel. Aan ingeschreven woningzoekenden wordt alleen het aanbod getoond waar zij op basis van hun inkomen en gezinssituatie voor in aanmerking komen, wel zo efficiënt.

 

Soepele ingebruikname
Martijn van Straaten, manager Wonen bij Area, is tevreden over de implementatie tot zover. “De komende periode informeren we alle woningzoekenden via e-mail of brief over de komst van onshuiz.nl. We zitten met een uitgebreid team van collega’s klaar voor mogelijke vragen. Tot nu toe valt het reuze mee. Natuurlijk ontvangen we diverse telefoontjes en mailtjes maar we zien dat het overgrote deel van de woningzoekenden moeiteloos hun inschrijving weer activeert. Op dit moment staat de teller zelfs al op 5.000!”

 

Duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Woningzoekenden moeten op onshuiz.nl hun inkomensverklaring van de belastingdienst toevoegen om op woningen te kunnen reageren. Uiteraard verloopt dit proces volledig digitaal. Ook kunnen woningzoekenden een tipbericht instellen, ze ontvangen dan per e-mail een overzicht van de geadverteerde woningen die aan hun zoekcriteria voldoen. Natuurlijk is er ook een persoonlijke omgeving genaamd Mijn Huiz waarop de woningzoekende persoonlijke gegevens kan bekijken en wijzigen, formulieren kan uploaden, het zoekprofiel kan instellen en de aanbiedingen, reacties en berichten kan inzien.

 

Volgende stap in digitale dienstverlening
Zig realiseerde vorig jaar voor Area een nieuwe website en een huurdersportaal. Na een zorgvuldig traject koos Area voor Zig Websoftware als nieuwe automatiseringsleverancier. Op 5 oktober 2017 ondertekenden Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area, en Gerbert Kooij, directeur van Zig Websoftware, hiervoor het contract. Onshuiz.nl is een mooie volgende stap van Area richting een optimale digitale dienstverlening.

 

Benieuwd naar het nieuwe WBS van Area?
Neem snel een kijkje op onshuiz.nl

Deel dit artikel