Woonruimtebemiddeling


Eerder lanceerden deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON het vernieuwde www.hurennoordveluwe.nl. Woningzoekenden in de regio Noord-Veluwe kunnen hier alles regelen; inschrijven, betalen voor de inschrijving, zoeken in woningaanbod en reageren op huurwoningen. Ellen Huzen, Senior Verhuurconsulent bij deltaWonen, vertelt over de aanleiding en de livegang.

Inzichtelijker, transparanter en eenvoudiger aanbieden en verdelen

“We hadden al een gezamenlijke website met advertenties van woningen, maar het reageren op aanbod moest de woningzoekende bij de corporatie zelf doen. Rapportages werden ieder kwartaal handmatig samengesteld. Dat kon efficiënter. Daarom wilden we een gezamenlijk Woonruimtebemiddelingssysteem realiseren waarmee het verdelen en aanbieden van sociale huurwoningen voor de woningzoekenden inzichtelijker, transparanter en eenvoudiger werd en waarin de keuzevrijheid van de woningzoekenden centraal stond.”

 

Woningzoekenden kunnen zelf het hele proces volgen

“Zig heeft voor ons een gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem en woningzoekendenportaal gerealiseerd. De inrichting van het systeem is gezamenlijk met en door de vier corporaties bepaald, zodat we allemaal ons bezit kunnen adverteren én verhuren via dit systeem. Het unieke van het woonruimtebemiddelingsysteem is dat het zeer gemakkelijk in gebruik is, je hoeft echt geen specialist te zijn om ermee te werken. Ook medewerkers die er niet dagelijks mee werken, vinden snel hun weg. Binnen het woningzoekendenportaal kan een woningzoekende zelf het gehele proces, van de status van reacties tot actuele aanbiedingen, volgen. Iets waar veel woningzoekenden heel blij mee zijn!”

“Echt een verademing”

Zowel woningzoekenden als corporatiemedewerkers zijn enthousiast over het nieuwe systeem. We hebben wat reacties in de weken na livegang verzameld en werden daar erg blij van!

Woningzoekenden

“Mijn complimenten voor jullie schitterend mooie website!”

“Fijn dat je nu gelijk kan zien hoeveelste je op het moment staat en daar geen week meer op hoeft te wachten.”

Corporatiemedewerkers

“Ik vind het heerlijk werken! Vooral vergeleken met het vorige systeem. Écht een verademing. Compliment!” 

“Een grote verbetering op ons oude systeem. Erg fijn om alle woningzoekenden van alle corporaties in één systeem te hebben.”

Over Huren Noord-Veluwe

Huren Noord-Veluwe is een samenwerkingsverband van 4 woningcorporaties: deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON. Samen verhuren zij 16.000 woningen in de regio Noord-Veluwe. Zij bieden via www.hurennoordveluwe.nl vrijkomende woningen aan in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

Deel dit artikel